Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, February 6, 2010

Kami nak berkembara! Jom!

Bismillahirrahmanirrahim..
Alhamdulillah, atas rezeki dan nikmat yang Allah kurniakan.. Sekarang ni kami iaitu hishamcrew sedang mengikuti program Road To Jawa IV.

Setelah 2minggu program indoor(1-13jan), 4 hari outdoor(14-17) dan 3 minggu bertungkus lumus mencari dana(18jan-5feb), Insya'Allah Ahad ni(7 Februari), 45 peserta akan berangkat ke Jakarta bagi memantapkan keperibadian diri ini, mengutip mutiara-mutiara PENGALAMAN serta merasai kesusahan saudara seagama di sana.. Moga pemergian diri ini bersama ikhwah akhawat yang lain mendatangkan keinsafan bagi kami, meningkatkan keimanan kami dan membangkitkan 'hammasah'(semangat) kami untuk terus menerus menyebarkan kalimah agung dan suci ini yakni 'laailaahaillallah' tanpa henti kerana kami ingin menjadi generasi pewaris ummah, Insya'Allah.. Pengembaraan kami bermula 7februari sehingga 28februari2010..

"Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosa kami atas kelemahan dan kefaqiiran diri kami.. Betapa Engkau tetap memberikan nikmat kepada kami sedangkan kami terus menerus melakukan dosa terhadapMu.. Sesungguhnya engkaulah Yang MahaKuasa yang mengetahui apa yang lebih baik bagi diri kami di dunia ini walaupun kami merasakan ianya buruk buat kami.. Oleh itu, Kau tetapkanlah segala yang terbaik buat kami.. Ya Allah, kami mengharapkan agar pengembaraan kami ini sentiasa diiringi redhaMu kerana tanpa redhaMu, semua ini sia-sia.. Ya Allah, dunia ini penuh dengan onak dan cabaran.. Perkuatkanlah diri kami agar kami mampu mengharungiNya dan tetap berada di atas jalanMu sehingga roh kami terpisah dengan jasad.."
[Ameen..]

"Sinaran cahaya yang ditunggu-tunggu itu pasti kembali menerangi segenap pelusuk dunia.."

*Kami hishamcrew(zubayr, irfan masiri, ammar roslan dan irfan ahnaf) insya'allah akan ke jawa.. Hisham tak berpeluang ikut sebab dia kata nak berkorban skit untuk update blog ni selama ketiadaan kami(rasanye la kan! mudah-mudahan, hehe..)..

Wassalam..
~Hishamcrew
~1.45pagi, 6 Februari 2010

No comments:

Post a Comment